Ноктите на ръцете растат приблизително с около 3,5 мм на месец. Ако

...
Ноктите на ръцете растат приблизително с около 3,5 мм на месец. Ако
Коментари Харесай

Как да имаме дълги, здрави и красиви нокти

Ноктите на ръцете растат приблизително с около 3,5 мм на месец. Ако това обаче се случва по-бавно, обратно на нашите стремежи, има няколко домашни средства и техники, които могат да са ни в изгода.

И въпреки, според  да няма научно потвърден способ за ускорение растежа на ноктите, все пак правилното хранене и следването на елементарни правила, могат да укрепят ноктите и да им оказват помощ да станат по-здрави и дълги.

На първо място, несъмнено, е храната и по-точно тази, която е богата на биотин. Биотинът е един от витамините от група В, който помага на тялото да трансформира храната в сила. Редица изследвания демонстрират, че ежедневният му банкет спомага за укрепването на ноктите (както и на косата).
 Снимка 604713
 

Биотин в естествена форма може да се откри в храни като бирена квас, варени яйца, сардини, ядки, карфиол, банани, гъби.

За растежа на ноктите е от смисъла и потреблението на заздравител. Меките нокти са по- податливи на чупене, което пък усилва нуждата от наново израстване.

Заздравителите обикновено уподобяват лака за нокти, нанасят се непосредствено и се отстраняват с лакочистител. Но за разлика от лака, съдържат съставки, потребни за подсилване на нокътя и попречване на чупливостта му.

Все отново би трябвало да сме деликатни с този тип козметика, защото продължителното ѝ потребление от време на време може да докара до обратен на търсения резултат.
 
А нещата, която сигурно вредят на ноктите ни са лаковете, съдържащи химични съединения като формалдехид и толуен, като и залепени изкуствени нокти. Редовното им потребление ги прави слаби и чупливи.

Добрата поддръжка на ноктите надлежно ще ни помогне да повишим здравината им и ще насърчи растежа. Добрата поддръжка включва: сухи и чисти нокти, което защищава от развиване на гъбички и бактерии под тях, потребление на профилирани подхранващи лосиони, отбягване гризането със зъби и прекомерно ниското изрязване.

Трябва да имаме поради, че с възрастта ноктите всекидневно забавят растежа си. Но това не е единствен аршин - причина може да бъде и заболяване, приложимост на лекарства, или хранителен недостиг. Хормоните също оказват доста въздействие. Всъщност, не би трябвало да забравяме, че ноктите са значим индикатор за цялостното ни здраве.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР